10-05-01 Dag 1
Johan på tidsträningen som gav den nionde snabbaste tiden . Photo:©Motorbild.com Lennart Pettersson

Med ny motor och mycket lite testande på banan rullade Johan ut för att köra tidskvalet. Innan hade man haft fria träningar vilket innebar en hel skruvande då teamet inte haft möjligen att köra så mycket motortester innan tävlingarna nere i Portugal.

Tidsträningen Heat 1
   
 
 

     10-04-30 Teamet på plats i Portugal.
Teamet på plats i Portugal och här är det besiktning. Foto: Lennart Pettersson, Motorbild.com
Nu är det snart dags. Första start i Em denna säsongen. Teamet ärr på plats i Portugal och alla förberedelser pågåt.Först mellanlandade man i Oreca och fick motorn monterad i bilen. Johan fick även några kilometer test i Magny-Cours.


    Johan Larsson redo för Rallycross EM.
Till helgen rullar Rallycross EM igång i Portugal. Johan Larsson gör i år sin största satsning någonsin och siktar på Guld i klassen Division 1A. Tyvärr har inte förberedelserna blivit som det var tänkt från början.
Tyvärr har försäsongstesterna helt och hållet uteblivit då det blivit vissa förseningar av motorleveransen från Oreca i Frankrike. Nu kommer teamet istället att montera i den nypreparerade motorn på vägen ner till Portugal, vilket självklart inte är optimalt.
Målsättningen är att i slutet av säsongen vara den som skrapat ihop flest poäng och står som Europamästare, en rimlig målsättning anser Johan.

    Viasat Motor sänder rallycross-EM denna säsongen.
Viasat Motor visar Rallycross-EM 2010. Samtliga deltävlingar sänds i 52 minuter långa sammandrag klockan 22.00 på tävlingsdagen. Deltävlingen i Höljes kommer med största sannolikhet att direktsändas.

    Johan kör en Citroën C2 i EM-serien denna säsongen
C220101

Starten för årets rallycrossäsong närmar sig snabbt. Inför den här säsongen kommer Johan i en ny bil, en Citroën C2 som han ska ratta hela EM-serien. Det kommer att bli en spännande säsong i den nya bilen som teamet tror mycket på.
Svenska Bilsportförbundet utökar sina landslag i SMSC med två unga talanger i Rallycross. En av dessa är Johan Larsson och den andre David ”LL” Johansson. Båda har tävlat i Rallycross i flera år och satsar fullt på EM i Division 1A, klassen precis under de absoluta värstingbilar som Hansen, Jernberg och Eklund flyger fram med.
- Vi har sedan tidigare SMSC-satsningar i Rally och Racing. Nu lyfter vi också fram de främsta talangerna i Rallycross, säger Pierre Ellison, ansvarig i förbundsstyrelsen.

SMSC står för Swedish Motorsport Challenge och är Svenska Bilsportförbundets elitsatsning på att hjälpa unga talanger ta det sista klivet upp i de högsta internationella serierna.
- LL och Johan är påläggskalvar som vi har följt en tid, och de har egna intentioner på att nå högt internationellt, fortsätter Pierre Ellison.

Johan Larsson har sålt den Citroën Saxo han körde förra året, men nya grejer är på gång. David LL Johansson kör samma bil som förra året då han blev sjua i EM, en Peugeot 206.

David LL Johansson hade också stolpe ut i SM där han ledde finalen i Götene och såg ut att gå mot en klar seger. Då gick en drivaxel av och Johan Larsson dundrade förbi.
- Jag satsar ett år till på Division 1A och EM-guld. Sedan hoppas jag kunna kliva upp till Division 1 nästa år, säger Johan Larsson som driver sin bil själv men får hjälp och stöd av flerfaldige mästaren Kenneth Hansen.


    Johan Larsson hyllad på Bilsportgalan 2010!
Johan L
Foto: Racefoto.
Lördagen den 23:e Januari gick Bilsportgalan 2010 av stapeln, och förra årets bilsportprestationer skulle hyllas. Redan på eftermiddagen inleddes medaljutdelningen för en rad olika Svenska Mästerskap. Här fick Johan äntligen mottaga SM-Guldet i sällskap av bronsmedaljören Mattias Thörjesson.
Senare var det dags för Galan och även här var Johan uppe på scen och mottog utmärkelsen Årets Rallycrossjunior i Bilsport Award. Det skulle även avgöras vem av de hyllade juniorerna som blivit framröstad av svenska folket till Bilsport Junior Award 2009. Tyvärr räckte inte folkets röster hela vägen för Johan, och utmärkelsen gick till Marcus Ericsson.
Foto: Racefoto.
Foto: Racefoto.
    Johan Larsson - Bilsport Awards Årets Rallycrossjunior 2009!
Johan är alltså en av årets vinnare – nu får du rösta fram honom till ÅRETS JUNIOR!
 
Nio välförtjänta vinnare av prestigefyllda Bilsport Award har utsetts. Bland årets förare finns, förutom Johan, även förare som Per-Gunnar Andersson och Marcus Ericsson med. Lördagen den 23 januari får de ta emot sina utmärkelser på Bilsportgalan i Örebro. Det är också då det kommer att avslöjas vilka av årets Award-vinnare som röstats fram till Årets Senior och Årets Junior!
 

KLICKA IN OCH LÄGG DIN RÖST PÅ JOHAN HÄR: http://www.bilsport.se/bilsportAward.php

     19 september Johan svensk mästare på Kinnekulle
MÄSTAREN 2009!! FOTO: Lennart Pettersson. Motorbild.com

Bästa tänkbara avslutning av en bra säsong där Johan var femma i EM och nu krönte säsongen med att bli Svensk mästare i Div 1A på Kinnekulle Ring. En enda tävlingen där det skulle avgöras vem som skulle ta hem titeln.
Hårdaste konkurrensen hade han från David "LL" Johansson och Mattias Thörjesson om denna titel.
Johan berättade efter tävlingen att det var en av de hårdaste tävlingar han kört, alla heat var stentuffa och han var verkligen nervös inför A-finalen. Orsakerna är ju att allt skulle avgöras på en tävling och det gällde att ha material och nerver helt under kontroll.
Heat ett blev väldigt tufft. Thörjesson tog starten efter en fight med Johan. Johan tog alternativet tidigt och när så Thörjesson på sista varvet tog alternativet i ledning, lyckades Johan smita förbi men hade hård fight ända in på mållinjen.
Andra heatet var åter ett tufft heat Där LL tog starten med Thörjesson efter sig. Johan låg bakom dessa och attackerade. Men lyckades inte ta sig förbi. När Thörjesson tog alternativet tog LL ledningen och Thörjesson kom ut på en andra plats med Johan bakom sig.
Tredje heatet var det åter Thörjesson som tog starten. Han ledde heatet tills sista varvet då han tappade den på alternativspåret. LL tog ledningen, men Thörjesson kom ut före Johan. LL vann heatet.
Men Johans placeringar under dagen gav honom tredje startruta i A-finalen.
Finalen: I A-finalen tog David LL Johansson ledningen med Mattias tätt efter. Johan var på tredjeplats, men beslöt snabbt att ta alternativet redan på första varvet då han hade bra fart i bilen. Det var ett lyckat drag. David Johansson tvingades bryta och nu var det Thörjesson som Johan var på jakt efter. Så var Thörjesson tvungen att ta alternativet och då smet Johan förbi tillsammans med Alexander Hvaal Norge. Johan höll undan och passerade mållinjen som ny svensk Mästare. Alexander Hvaal tog andraplatsen och Thörjesson tredjeplatsen.

En glad Johan lovade efteråt att den här segern skulle firas under lördagskvällen. Och tro det. Femma i EM och Svenskmästare inom loppet av en vecka. en kanonsäsong ska firas!.
RESULTAT:
1. Johan Larsson, Citroën Saxo
2 Alexander Hvaal, Norge, Citroën Saxo
3. Mattias Thörjesson, Opel Corsa C
4 Robin Olsson, Renault Clio Mk2
5. David Johansson, Peugeot 206

Johan forsar fram mot SM-guldet. FOTO: Lennart Pettersson. Motorbild.com
     17 september På lördags avgörs SM på   Kinnekulle!!!
Tävlandet är inte över för Johan. Nu till helgen är det Kinnekulle som håller alla SM-finaler. Div 1A har inte kört några tävlingar i år då det ej funnits några anmälda. Men nu blir det av. Vid ett möte med förare som skall köra Div 1 A i SM så bestämdes det att man enbart skall köra 1 tävling för att få fram en Svensk mästare i Div 1 A. I årets första och enda SM-deltävling i Div 1A, startar fyra förare. Götene MK:s Johan Larsson och David ”LL” Johansson, är klara favoriter efter att ha härjat precis under medaljplatser i EM. Det blir också en prestigefylld strid mellan de två då båda är på hemmaplan.
Teamet har varit hemma nästan en vecka nu och har preparerat bilen för att det ska fungera bra på lördag. Tävlingarna startar tidigt på morgonen och det kommer att gå ett rasande tempo.
     Dag 2 - Tjeckien EM 13 september
FOTO: Lennart Pettersson. Motorbild.com

Söndagen blev en missräkning. Johan kunde inte prestera som under gårdagen. I2 omgången blev han tionde förare. Och i den tredje och sista blev det en sjätteplats. Han kvalificerade sig till en  tredje startposition i B-finalen .. I B-finalen blev han tvåa.
På morgonens warm up var han snabb, blev tvåa med 7/100 delars marginal till den snabbaste. När det var dags att köra B-finalen så började det regna och alla förare utom Bakkerud valde att gå tillbaka till depån och byta till regndäck. Dock stod teamet i valet mellan att chansa eller byta. Men försäkerhetens skull så valdes regndäcken. Detta skulle visa sig vara ett misstag. När förarna stod på startplattan för att starta slutade det att regna och började torka upp istället. Bakkerud hade valt rätt och i starten tog han kommandot. Johan gick i alternativet ganska tidigt, men kunde inte nå Bakkerud, trots att han försökte allt han kunde.
Han blev tvåa i B-finalen och tog en total sjundeplats och i EM-tabellen blev and femma. Detta var målsättningen när säsongen började att vara bland topp 5. Men då han var nära tredjeplatsen så hade teamet siktat på denna . Nu missade han fjärdeplatsen som han hade innan Tjeckien med en poäng till ryssen Ildar Rakhmatullin. Säsongen har varit godkänd med 2 pool och flera A-finaler.
Nu åker teamet hem för att ladda för nästa helg. Då avgörs SM på Kinnekulle och den tävlingen är den enda i årets SM-serie för div 1A. Allt avgörs då. Johan siktar på en toppplacering som avslutning på säsongen.

OMGÅNG 2
Division 1A:
1. Mats Lysen (N)
2. Eduard Leganov (RUS)
3. David Johansson (S)
4. Timur Timerzyanov (RUS)
5. Zdeněk Čermák (CZ)
6. Ildar Rakhmatullin (RUS)
7. Andreas Bakkerud (N)
8. Jaroslav Kalný (CZ)
9. Trond Wilhelm Marthinsen (N)
10. Johan Larsson (S)
OMGÅNG 3
Division 1A:
1. Eduard Leganov (RUS)
2. Mats Lysen (N)
3. Zdeněk Čermák (CZ)
4. Timur Timerzyanov (RUS)
5. Andreas Bakkerud (N)
6. Johan Larsson (S)
7. Ildar Rakhmatullin (RUS)
8. Jaroslav Kalný (CZ)
9. David Johansson (S)
10. Ondřej Smetana (CZ)
FINAL
1. Eduard Leganov (RUS), VW Polo Mk4
2. Ildar Rakhmatullin (RUS), Renault Clio Mk2
3. Mats Lysen (N), Renault Clio Mk2
4. Timur Timerzyanov (RUS), Renault Clio Mk2
5. Andreas Bakkerud (N), Peugeot 206
6. Zdeněk Čermák (CZ), Škoda Fabia Mk1/6Y
7.Johan Larsson (S), Citroën Saxo

     Dag 1 - Tjeckien EM 12 september
FOTO: Lennart Pettersson. Motorbild.com
Sista deltävlingen och final i EM. Förra helgen var Johan i pool och denna helgen söker han samma position. På morgonens fria träning var han  tvåa på den första och sedan snabbast i den andra sessionen.  Sedan var det tidskval och där blev det en femteplats. Snabbast där var Leganov. Leganov visade även i första omgången att han är snabb. Leganov vann mycket beroende på att han hade fritt spår medan andra förare fick brottas med nästan obefintlig sikt. Johan kom ut som fyra i heatet och började arbeta sig uppåt. Men över banan vilade ett tjockt dammlager som gjorde sikten nästan obefintlig. Det var svårt att se banan. Detta illustrerades kanske bäst då det var dags för alternativspåret. David Johansson var tvungen att stanna för att kunna hitta in. Likaså Johan råkade ut för detta. Det gjorde att han tappade placeringar. Dagen kändes bra och bilen fungerar perfekt för Johan. Teamet har fått till den bra under veckan som gått. Dagens div 1 sköts upp till morgondagen då det blev protester mot banförhållandena så tävlingarna startar tidigt. Redan klockan 8.00.
TIDSKVAL
Division 1A:
1. Eduard Leganov (RUS)
2. Andreas Bakkerud (N)
3. David Johansson (S)
4. Mats Lysen (N)
5. Johan Larsson (S)
6. Timur Timerzyanov (RUS)
7. Zdeněk Čermák (CZ)
8. Ildar Rakhmatullin (RUS)
9. Ulrik Linnemann (DK)
10. Václav Veverka (CZ)
OMGÅNG 1
Division 1A:
1. Eduard Leganov (RUS)
2. Ildar Rakhmatullin (RUS)
3. Mats Lysen (N)
4. Timur Timerzyanov (RUS)
5. Ulrik Linnemann (DK)
6. Andreas Bakkerud (N)
7. Johan Larsson (S)
8. Stanislav Šusta (CZ)
9. Trond Wilhelm Marthinsen (N)
10. Pavel Vimmer (CZ)
     Fredag - Tjeckien EM 11 september
FOTO: Lennart Pettersson. Motorbild.com
Nu är teamet på plats i Tjecken, på Autodrom Česká Lípa - Sosnová. Förra helgen stod Johan i pool, men missade i finalen. Efter alternativspåret blev han påkörd och fick bryta. Bilen är nu fixad och klar och Johan revanschsugen.. Han har ju visat i de sista tävlingarna att han är med i toppen av fälten och kan konkurrera med alla. Snabba fina körningar som han hoppas kunna upprepa i helgen. I tabellen ligger han nu på fjärdeplats. Före honom på tredjeplats ligger Leganov som är 11 poäng före. Efter det att de strukit sina sämsta tävlingar har Johan nu 84 och Lehanov 95. Teoretiskt sett kan Johan ta en tredjeplats i årets serie, men då ska allt gå hans väg. Men inget är omöjligt.
     Dag - Polen EM 6 september
FOTO: Lennart Pettersson. Motorbild.com

Helgen som började så bra med Johan i topp på tidskval och i omgångarna, slutade med en bruten A-final.  Han stod i pool efter bländande körning hela helgen. Med en bil som gick bra.  Han kom ut som tvåa i starten och sedan touchade han räcket och föll ytterligare en placering. Då valde Johan att gå i alternativspåret på varv tre men när han kom ut från detta blev han påkörd och vänd och så var dagen över. Han fick bryta och fick en femteplats efter att Linneman svartflaggats. Nu ska man se över bilen under veckan och se om den fick några allvarligare skador när han blev påkörd.Men Johan avancerade nu till fjärdeplats i EM-tabellen inför den sista tävlingen nästa helg i Tjeckien.

OMGÅNG 2
Division 1A:
1. Johan Larsson (S)
2. Mats Lysen (N)
3. Ulrik Linnemann (DK)
4. Ildar Rakhmatullin (RUS)
5. Timur Timerzyanov (RUS)
6. Eduard Leganov (RUS)
7. David Johansson (S)
8. Andreas Bakkerud (N)
9. Václav Veverka (CZ)
10. Stanislav Šusta (CZ)
OMGÅNG 3
Division 1A:
1. Ulrik Linnemann (DK)
2. Timur Timerzyanov (RUS)
3. Andreas Bakkerud (N)
4. Ildar Rakhmatullin (RUS)
5. Johan Larsson (S)
6. David Johansson (S)
7. Eduard Leganov (RUS)
8. Stanislav Šusta (CZ)
9. Zdeněk Cermák (CZ)
10. Tomasz Nowak (PL)
A-FINAL
Division 1A
1. Mats Lysen (N), Renault Clio Mk2
2. Andreas Bakkerud (N), Peugeot 206
3. Timur Timerzyanov (RUS), Renault Clio Mk2
4. Ildar Rakhmatullin (RUS), Renault Clio Mk2
5. Johan Larsson (S), Citroën Saxo
6. Ulrik Linnemann (DK), Peugeot 207


     Dag 1- Polen EM 5 september
FOTO: Lennart Pettersson. Motorbild.com

Inledningen av tävlingarna i Polen blev mycket bra för Johan. Det var en nöjd Johan som avslutade dagen med att konstatera att han med ett bra resultat i första omgången i morgon kan säkra en A-finalplats. I dag var han snabbast på tidträningen och avslutade dagen med att vinna sitt heat och vara totaltvåa efter första dagen.  Johan var tvåa ut i starten efter Linneman och valde att gå i alternativspåret snabbt och för att sedan kunna ta ledningen och segern i heatet. Bilen har fungerat bra och bara små justeringar har gjorts på den.

TIDSKVAL
Division 1A:
1. Johan Larsson (S)
2. Mats Lysen (N)
3. Stanislav Šusta (CZ)
4. Zdenek Cermák (CZ)
5. Ulrik Linnemann (DK)
6. Timur Timerzyanov (RUS)
7. Václav Veverka (CZ)
8. Ondrej Smetana (CZ)
9. Tomasz Nowak (PL)
10. Ildar Rakhmatullin (RUS)
OMGÅNG 1
Division 1A:
1. Mats Lysen (N)
2. Johan Larsson (S)
3. Ildar Rakhmatullin (RUS)
4. Ulrik Linnemann (DK)
5. Andreas Bakkerud (N)
6. Timur Timerzyanov (RUS)
7. Stanislav Šusta (CZ)
8. Eduard Leganov (RUS)
9. Ondrej Smetana (CZ)
10. Zdenek Cermák (CZ)
     Dag 2 - Buxtehude Tyskland EM 16 augusti
FOTO: Lennart Pettersson. Motorbild.com

Helgens tävlingar var succefylld för Johan. Allt har fungerat. Teamet har gjort ett jättejobb med bilen plus att Johan kört väldigt bra hela tiden. Dagen inleddes med att Johan tog andraplatsen i omgång två. Detta följde han upp med att i tredje omgången göra en kanonstart och vinna omgången och ta pool i A-finalen.
I starten på A-finalen blev det först tjuvstart och omstart. Johan ut som tredjebil men lyckades undvika den startkrasch som blev. Där bl a David Johansson föll bort. Han tog upp jakten på Volland omedelbart. Johan försökte stressa Volland, men det gick inte. Volland är rutinerad och höll sin linje hela tiden. Johan var uppe flera gånger och stötte på honom bakifrån men drog sig lite tillbaka för han ville gärna ha andraplatsen och inte riskera en svartflagg för ojust körning. Johan var dock den snabbaste av dem. Hade det funnits ett alternativspår hade Johan säkerligen tagit Volland och vunnit. Detta var dock hans främsta framgång och bygger på självförtroendet. Han var glad efteråt och sa att teamet gjort ett jättejobb med bilen hela helgen och att den fungerade perfekt. Nu ska han hem och ladda inför de två sista omgångarna i årets EM-serie.

OMGÅNG 2
Division 1A:
1. Rolf Volland (D)
2. Johan Larsson (S)
3. Mats Lysen (N)
4. Eduard Leganov (RUS)
5. Mattias Thörjesson (S)
6. Thommy Tesdal (N)
7. Jaroslav Kalný (CZ)
8. Václav Veverka (CZ)
9. Ildar Rakhmatullin (RUS)
10. Julian Godfrey (GB)
OMGÅNG 3
Division 1A:
1. Johan Larsson (S)
2. Zdenek Cermák (CZ)
3. Rolf Volland (D)
4. David Johansson (S)
5. Eduard Leganov (RUS)
6. Thommy Tesdal (N)
7. Mattias Thörjesson (S)
8. Davy Van Den Branden (B)
9. Václav Veverka (CZ)
10. Gábor Bánkuti Jr. (H)
A-FINAL
1. Rolf Volland (D), Škoda Fabia Mk2/5J
2. Johan Larsson (S), Citroën Saxo
3. Zdeněk Čermák (CZ), Škoda Fabia Mk1/6Y
4. Ildar Rakhmatullin (RUS), Renault Clio Mk2
5. Mats Lysen (N), Renault Clio Mk2
6. David Johansson (S), Peugeot 206
Johan stressar Volland i A-finalen. FOTO: Lennart Pettersson. Motorbild.com

     Dag 1 - Buxtehude Tyskland EM 15 augusti
FOTO: Lennart Pettersson. Motorbild.com

Teamet fick en stressig start på dagen med Johans bil. Arbetet igår gav inte det resultat som man hade hoppats på utan man beslutade att avbryta i går kväll och sova. Upp klockan halv sju i morse för att ordna till elen och generatorn så det skulle fungera. Fungerade gjorde det men man var inte riktigt nöjda med resultatet.
Första fria träningen gick dåligt. Johan var inte alls med i tiderna utan kom en bit ner. Andra så släppte det. Trea i denna träninge och så var det dags för tidskvalet. Där gick det bra. En fjärde bästa tid som han vart nöjd med.
Förtsa heatet för helgen stod på tur och där hade Johan en fight med Kalny, var uppe sida vid sida med honom men valde att glida in bakom och attackera igen. Han hade kunnat köra fortare men ville inte ge sig in i närkamp och riskera något med bilen så han knep andraplatsen i det heatet. Detta räckte till en total tredjetid i omgången. I morgon får han ett bättre heat med bl a Lysen och garanterat ett heat som kommer att gå snabbt.
En bra start på den andra dagen kan ge en A-finalplats. Missa inte tv-sändningen på TV4 sport klockan 15.00 då finalerna visas direkt.

TIDSKVAL
Division 1A:
1. Mats Lysen (N)
2. Zdenek Cermák (CZ)
3. Eduard Leganov (RUS)
4. Johan Larsson (S)
5. David Johansson (S)
6. Jaroslav Kalný (CZ)
7. Ulrik Linnemann (DK)
8. Mattias Thörjesson (S)
9. Timur Timerzyanov (RUS)
10. Thommy Tesdal (N)
OMGÅNG 1
Division 1A:
1. Mats Lysen (N)
2. Jaroslav Kalný (CZ)
3. Johan Larsson (S)
4. David Johansson (S)
5. Zdeněk Čermák (CZ)
6. Ildar Rakhmatullin (RUS)
7. Rolf Volland (D)
8. Timur Timerzyanov (RUS)
9. Eduard Leganov (RUS)
10. Andreas Steffen (D)
     Dag 0- Buxtehude Tyskland EM 14 augusti
Fredagens besiktning av bilen. FOTO: Lennart Pettersson. Motorbild.com
Så är det dags för tävlingarna i Tyskland. Buxtehude söder om Hamburg är skådeplatsen för denna omgång. Idag fredag var det besiktning och teamet fixade detta utan problem. Det har arbetats med bilen under veckan efter förra helgens problem med elen och laddningen. Elsystemet har kontrollerats av tekniker. Delar av teamet har varit i Sverige och kom ner på fredagskvällen med en ny generator som nu satts i och temaet känner att problemet är löst nu. Det har utlovats regnskurar för söndagen, men det ska inte vara några problem. Johan körde bra förra året när det var regn och är nu sugen på att ta revansch för förra helgens problem. Farten finns och bilen är OK:
     Dag 2 - Maasmechelen - Belgien EM 9 juli
FOTO: Lennart Pettersson. Motorbild.com
Om lördagen kändes bra för teamet och Johan så var söndagen inte alls på samma sätt. Resultatet för Johans del blev en fjärdeplats i B-finalen. I heat 3 blev det en tredjeplats för Johan vilket var den sjätte bästa tiden i den omgången.Men bilen understyrde en del. Det gav honom pool i B-finalen. Men starten blev inte bra. Redan under lördagen sa han att starterna inte fungerade som de skulle. Han tappade starten och föll ner till tredjeplats och när han så tog alternativet på andra varvet så föll han ytterligare en placering. Kunde inte ta igen och klättra i fältet då bilen inte uppförde sig som den skulle. Det visade sig efteråt att bilen inte laddade batteriet som den skulle. generatorn fungerade inte Den gick knappt att köra till besiktningen efter tävlingen. Nu tar man ner en ny generator på torsdag innan tävlingarna i Tyskland, samt så ska tekniker från Citroën titta på elsystemet och se vad som kan åtgärdas.
     Dag 1 - Maasmechelen - Belgien EM 8 juli
Johan på väg upp genom fältet. FOTO: Lennart Pettersson. Motorbild.com

Inledningsdagen blev för Johan bra. Han är nöjd med vad som presterats under de inledande körningarna på lördagen. Både på träning, tidskval och första omgången. Han ligger på fjärdeplats efter första dagen.
Dagen inleddes med fri träning i två omgångar. På den första var Johan 4:e snabbast men i den andra så satte han den snabbaste tiden.
Tidskvalet resulterade i den femte bästa tiden och så var det dags för första kvalomgång 1. Johan gjorde en dålig start och valde då att ta alternativspåret med en gång. Sedan började han att köra upp sig genom fältet i sitt heat. Slutade tvåa i heatet och var nöjd med detta resultatet.
Dock blev det tufft och trångt i heatet och han blev påkörd, så det blev en del skador på bilen.Teamet reparerar detta under kvällen och kommer till start på söndagen utan att bilen tagit allvarlig skada.
Johan var dock lite missnöjd efter första dagen med sina starter och vill kunna få till dem bättre under söndagen och då kan det gå riktigt bra för honom, då han körde bra under lördagen.

TIDSKVAL
Division 1A:
1. Eduard Leganov (RUS)
2. David Johansson (S)
3. Mats Lysen (F)
4. Timur Timerzyanov (RUS)
5. Johan Larsson (S)
6. Zdenek Cermák (CZ)
7. Jaroslav Kalný (CZ)
8. Andy Martin (B)
9. Peter Vingerhoets (NL)
10. Thommy Tesdal (N)
OMGÅNG 1
Division 1A:
1. David Johansson (S)
2. Eduard Leganov (RUS)
3. Ildar Rakhmatullin (RUS)
4. Johan Larsson (S)
5. Jaroslav Kalný (CZ)
6. Zdeněk Čermák (CZ)
7. Thommy Tesdal (N)
8. Mats Lysen (F)
9. Timur Timerzyanov (RUS)
10. Davy Van Den Branden (

     Dag 2 - Höljes EM 5 juli
FOTO: Lennart Pettersson. Motorbild.com
Helgens tävling i Höljes slutade snopet på startlinjen för Johan. Han kom inte i väg. Detta berodde på att han i tredje omgången var inblandad i en smäll som skadade differentialen. Detta gjorde att den small i starten och det var stopp.
Annars hade det fungerat bra i helgen I söndagens första omgång körde Johan bra och tog en andraplats efter Mats Lysen.
Tredje omgången vanns av David Johansson och Johan skadade diffen i detta heat i en smäll. Som helhet var teamet nöjda med helgen då man lagt ner stort arbete  på att reparera bilen efter Österri8ke. Nu blir det ett uppehåll och sedan bär det i väg till Belgien.

Division 1A FINAL
1. Timur Timerzyanov (RUS), Renault Clio Mk2
2. Mats Lysen (N), Renault Clio Mk2
3. Olivier Bossard (F), Citroën C2
4. David Johansson (S), Peugeot 206
5. Ulrik Linnemann (DK), Peugeot 207
6. Johan Larsson (S), Citroën Saxo

OMGÅNG 2
Division 1A:
1. Mats Lysen (N)
2. Johan Larsson (S)
3. David Johansson (S)
4. Timur Timerzyanov (RUS)
5. Olivier Bossard (F)
6. Zdenek Cermák (CZ)
7. Eduard Leganov (RUS)
8. Ildar Rakhmatullin (RUS)
9. Mattias Thörjesson (S)
10. Andreas Bakkerud (N)
11. Ulrik Linnemann (DK)
12. Even Hvaal (N)
13. Jaroslav Kalný (CZ)
14. Thommy Tesdal (N)
15. Ondrej Smetana (CZ)
16. Václav Veverka (CZ)
OMGÅNG 3
Division 1A:
1. David Johansson (S)
2. Timur Timerzyanov (RUS)
3. Even Hvaal (N)
4. Olivier Bossard (F)
5. Ildar Rakhmatullin (RUS)
6. Eduard Leganov (RUS)
7. Ulrik Linnemann (DK)
8. Mattias Thörjesson (S)
9. Zdenek Cermák (CZ)
10. Ondrej Smetana (CZ)
11. Robert Aamodt (N)
12. Jaroslav Kalný (CZ)
13. Gábor Bánkuti Jr. (H)
14. Odd Ivar Jøranli (N)
15. Anders Bjørland Hansen (N)
16. Tomasz Nowak (PL)
     Dag 1 - Höljes EM 4 juli
Fotot: Lennart Pettersson. Motorbild.com

Tävlingen i Höljes inleddes idag lördag med träning och tidskval. Bilen hade reparerats efter rullningen i Österrike så det var första gången den kördes i race. Träningen gick bra och Johan hade bra varvtider och det mesta fungerade som det skulle.
Tidskvalet blev sedan avgörande för startordningen. Johan körde bra på kvalet och fick en fjärde tid efter Lysen,Timerzyanov och David Johansson.
I första omgången kom Leganov iväg snabbast och Johan var bara femte bil ut. Samma placering hade han på andra varvet och det tredje. Johan slutade fyra i det vilket innebar en sjundeplats första dagen..

TIDSKVALET
Division 1A:
1. Mats Lysen (N)
2. Timur Timerzyanov (RUS)
3. David Johansson (S)
4. Johan Larsson (S)
5. Zdenek Cermák (CZ)
6. Eduard Leganov (RUS)
7. Olivier Bossard (F)
8. Ildar Rakhmatullin (RUS)
9. Jaroslav Kalný (CZ)
10. Andreas Bakkerud (N)
11. Mattias Thörjesson (S)
12. Robert Aamodt (N)
13. Even Hvaal (N)
14. Julian Godfrey (GB)
15. Ondrej Smetana (CZ)
16. Thommy Tesdal (N)
OMGÅNG 1
Division 1A:
1. Mats Lysen (N)
2. David Johansson (S)
3. Timur Timerzyanov (RUS)
4. Eduard Leganov (RUS)
5. Zdenek Cermák (CZ)
6. Ildar Rakhmatullin (RUS)
7. Johan Larsson (S)
8. Jaroslav Kalný (CZ)
9. Andreas Bakkerud (N)
10. Olivier Bossard (F)
11. Ulrik Linnemann (DK)
12. Thommy Tesdal (N)
13. Robert Aamodt (N)
14. Even Hvaal (N)
15. Anders Bjørland Hansen (N)
16. Gábor Bánkuti Jr. (H)

 

     Johan laddar om efter kraschen


Några veckor efter rullningen var Johan Larsson från Götene tillbaka på rallycrossbanan. Till helgen körs den svenska EM-deltävlingen i Rallycross och Johan är mer laddad än nånsin.

Det var under den första kvalomgången i Österrikes EM-deltävling i Rallycross som det gick snett och Johan voltade flera varv med sin Citroen. Johan fördes till sjukhus för observation och man kunde se på röntgen att nacken tagit stryk, men inget allvarligt och han fick åka tillbaka till banan dagen efter.

Direkt påbörjades arbetet med att få klart bilen till den svenska EM-deltävlingen som avgörs i Höljes den 4:e och 5:e Juli. Den sargade karossen kördes till riktbänken hos Götene Autoservice, samtidigt som t.ex. stötdämparna var på renovering i Frankrike och motorn var på koll i Danmark.

Det fanns även en del problem med att få hem delar från Citroen i Frankrike. Den goda kontakten med Östmans Industriservice i Götene räddade lyckan denna gång, då de tillverkade delarna som inte fanns att få tag på.

- Det blir som ett stort pussel att få ihop en bil när sådana här smällar händer, men som tur är har vi bra mekaniker och medarbetare som ställer upp till 100%, även i semestertider, berättar Ronny Larsson som är ägare till teamet som sköter bilen.

Redan förra veckan genomfördes en testdag inför helgens tävling på just Höljesbanan tillsammans med teamkompisarna i Kenneth Hansen Motorsport. Bilen fungerade bra och Johan fick några viktiga varv i kroppen innan helgens tävling. EM-deltävlingen i Höljes rankas som den bästa i Europa och lockar ofta upp emot 25.000 åskådare.

- Bilen fungerade som den ska på testet och nu är det bara att ge järnet. Höljes är alltid en höjdpunkt på säsongen och det känns enormt bra att få vara med på startlinjen. Farten har funnits de senaste tävlingarna och vi siktar på en pallplats, säger Johan.


ARKIV : 2  3  4  5  6